Lennart  0722 - 347439  Vårgårda

   lennart@petterssonsrobotklippare.se


   Jan     0720 - 230380  Sandared

   jan@petterssonsrobotklippare.se

Vi säljer, installerar, servar och, om det behövs, reparerar :

Robomow

Stiga

Wiper  

Ambrogio

   som alla har enastående egenskaper:

Litium/Jon/FePO4 batterier

Kraftiga knivar i rosttrögt stål, inga rakblad.

Backtagningsförmåga upp till 50%

Vilka är vi, vad vill vi?

Petterssons Robotklippare AB är ett litet företag med två bröder, Lennart och Jan, som ägare. Vi gillar teknik i allmänhet och robotklippare i synnerhet. Det är nu det tolfte året som vi ger våra kunder en bekymmersfri gräsklippning.

Vår ambition är att ge kunden mest för pengarna, alltså rätt pris, snabb leverans och bra service.

Maskinerna som vi erbjuder är robusta och snygga med bästa prestanda utan att vara dyra. Vårt mål är att erbjuda exakt rätt maskin för just er gräsmatta så att ni får full valuta för investeringen. Inte onödigt dyr men heller inte utan någon egenskap som är värdefull för er.

Nedan har vi listat några av de frågor som man som köpare ställer sig inför köpet av en robotklippare. Svårigheten är att väga parametrarna mot varandra och då hoppas vi att med vår erfarenhet få hjälpa till att rekommendera en maskin som är optimal för just er trädgård och plånbok. Låt oss komma och besöka er så kan vi gemensamt resonera oss fram till den bästa klipparen för er.

Viktiga frågor innan köp:

Vilken kapacitet behövs? Det är inte säkert att en siffra på en specifikation om hur stor yta en maskin klarar, ger hela sanningen. Om det finns många buskar, träd, smala ytor och andra störningar minskar kapaciteten snabbt. En överkapacitet minskar driftstiden, ökar livslängden, minskar risk för störningar o.s.v. men innebär ett högre inköpspris.

Kan den klara att ta sig fram på alla ytor? En mindre maskin har oftast bättre förmåga att klippa smala och små områden.  Olika fabrikat har varierande förmåga att klippa på gräsmattor med gropar och tuvor.

Vilka lutningar behöver den klara? Variationen i verklig förmåga inom och mellan olika fabrikat är stor och det är viktigt att man har en maskin som verkligen klarar hela gräsmattan även när höstregnen kommer.

Vilka funktioner behöver vi? Stöldskydd, förflyttning mellan olika gräsytor, regnkännare etc.  De dyraste maskinerna har oftast flest funktioner men det är inte säkert att alla behövs i er trädgård.

Hur passar den ihop med grannars robotar? Maskinerna kan störa varandra beroende på fabrikat och avstånd mellan begränsningskablar.

Kan man installera den själv? Även om man är händig och van att göra det mesta i hemmet och trädgården själv ska man veta att det finns många fällor att gå i. För att få det bästa resultatet rekommenderar vi att låta personal med erfarenhet och rätt utrustning göra installationen.

Vi håller vårt installationspris på en måttlig nivå så våra kunder kan välja att slippa arbetet och samtidigt bli riktigt nöjda med vad maskinen åstadkommer när den utnyttjas till sin fulla potential.

Hur mycket underhåll behöver den? Beroende på knivsystem och hur ren gräsmattan är, krävs olika mycket underhåll. Våra maskiner är utrustade med robusta stålknivar som normalt håller flera säsonger. De har alltså inga rakblad som måste bytas flera gånger per säsong.

Hur får man service och support? Om maskinen behöver repareras vill man inte skicka iväg den och vänta i flera veckor på att få den lagad när gräset växer flera millimeter per dag. Petterssons Robotklippare AB sköter service och reparationer själva för att Ni inte ska sakna Er robot längre än nödvändigt.

Ekonomi: Vad kostar maskinen, installationen och servicen? Hur länge håller den? Att bara titta på inköpspris och köpa den billigaste kan ge ett onödigt högt pris per säsong i slutändan.